У венеційському монастирі зберігався найдревніший у світі меч

Науковці ідентифікували меч, який раніше вважали середньовічним. Встановили, що йому близько 5 тис. років і походить він із Анатолії – території сучасної Туреччини.
Зброя зберігалася у монастирі, що на острові Сан-Лаззаро-дельї-Армен у Венеції. 
Меч схожий на ті, що археологи датували IV тис. до Р.Х. Зброя цього періоду вважається найдавнішою у світі, пише Історична правда.
Такий тип зброї був розповсюдженим у невеликому регіоні Східної Анатолії між річкою Євфрат і південним узбережжям Чорного моря. Його виготовили з миш'якової бронзи – сплаву міді з миш'яком, що використовували до відкриття олова.
Зброя не має жодних прикрас чи гравіювання. Її призначення встановити неможливо – могла використовуватись як практично так і церемоніально. Саме у період датування меча, археологи засвідчують багаті поховання, що вказували на розвиток військової еліти.
За документами, зброя потрапила до Італії у другій половині XIX ст. Її подарували католицькому священику Гевонду Алішану. Знайшли її у місті Кавак біля Чорного моря.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе