У соцмережах активно поширюють фейк про розпилення дезінфікуючих засобів над Білою Церквою

Останніми днями у соцмережах користувачі активно поширюють фейкову інформацію про те, що "сьогодні" ввечері над Білою Церквою вертольоти розпилюватимуть ліки або дезінфікуючі засоби аж до ранку. Відтак, мешканців міста просять зачиняти вікна та не виходити надвір. 

Як повідомили редакції телеканалу Крокус в Державній службі з надзвичайних ситуацій та у поліції, ця інформація не відповідає дійсності та є дезінформацією. Білоцерківців закликали не поширювати такого роду інформацію і не допомагати сіяти паніку в суспільстві. 


Подібний фейк поширювали і в італійському сегменті фейсбуку, але там місцеве телебачення оперативно спростувало інформацію. 

Слід додати, що спосіб "дезінфекції" шляхом розпилення засобів з вертольоту не застосовували в жодній країні світу, а подібні фейки "гуляли" мережею і в період епідемії "свинячого грипу". 

Читайте також: Біла Церква з 17 березня закриває магазини, ринки, спортзали та ресторани.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе