Вже заміж невтерпеж: Як білоцерківцям подати заяву на шлюб під час карантину

Незважаючи на карантин, в Білій Церкві закохані можуть подати заяву на шлюб в ДРАЦС. Для цього є два способи, про кожен з яких редакція телеканалу Крокус розповість докладно:

Подати заяву в ДРАЦС онлайн
 
У будь-який час дня і ночі ви можете подати заявку онлайн і вибрати потрібну вам дату. Для цього:

1. Заходимо на сайт Мін'юсту в "Звернення в сфері держреєстрації актів цивільного стану". Зробити це можна за цим посиланням.

2. Реєструємося на сайті (або входимо, якщо вже зареєстровані).



3. Вибираємо пункт "Заява про реєстрацію шлюбу".


4. Заповнюємо анкету: вибираємо, дату, коли хочемо розпис, ДРАЦС і о котрій годині відбудеться церемонія.


5. Натискаємо слово "Вибрати" в лівому нижньому кутку і переходимо до наступного пункту, де беремо реквізити для оплати послуг РАЦСу.


6. Далі потрібно буде оплатити послуги РАЦСу, заповнити заяву і прикласти скан-копії документів: паспорта, свідоцтва про розірвання шлюбу (якщо є), квитанції держмита і, якщо є, документ для прискорення реєстрації. Всі ці скан-копії повинні бути завірені цифровим підписом. Оригінали документів потрібно буде взяти з собою в РАЦС на церемонію.
 
Інший спосіб подача заяви в РАЦС

У разі неможливості подати заяву через вебпортал (у тому числі з накладенням кваліфікованих електронних підписів) з 08 квітня прийом громадян здійснюватиметься за попереднім записом по телефону відповідного відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Приходити можна буде тільки в масках або респіраторах.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!   
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе