У пиловій бурі на Київщині винні зміни клімату

Вдень 16 квітня Київ та прилеглі населені пункти накрила пилова хмара. Синоптики запевняють, причина такого явища — зміни клімату, а саме недостатня кількість опадів.

Втім, синоптики Укргідрометцентру пояснюють, що це не піщана буря, а просто потужні пориви вітру, близько 20 метрів за секунду. Такий вітер зараз вирує не лише в Києві, а й по всій країні.

Утворення пилової хмари пов’язане з низьким рівнем опадів.

«Дуже тривалий період тримається суха погода, бездощова. Тим паче зараз десь щось горить, десь щось чиститься», — зазначають синоптики.

Зазначається, що вологість повітря 20-25%, це пов’язано з тим, що рівень опадів зараз нижче норми.

«Якби атмосфера була насичена вологою, може воно б було трошки по іншому, а так — маємо, що маємо», — пояснили в Укргідрометцентрі.

Щоправда, послаблення вітру відбулося вже ввечері 16 квітня.

МВС повідомило, що у місті оголосили штормове попередження. Столична влада радить українцям залишатися вдома (ніби ще не достатньо причин залишатися вдома), не підходити до дерев, рекламних щитів і ліній електропередачі та за можливості не залишати транспортні засоби.

У прес-службі столичного управління ДСНС розповіли, що поки про якісь руйнування або травмування людей рятувальникам не повідомляли.

«Ніяких надзвичайних подій, куди б залучались рятувальники, у нас не траплялось», — сказали у прес-службі.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе