Допомога по безробіттю під час карантину: як стати на облік у службі зайнятості

В Україні на час карантину збільшать мінімальну допомогу з безробіття до тисячі гривень.

Про це повідомила прес-служба Державної служби зайнятості.

«Соціальний захист найвразливіших категорій безробітних посилено. Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 до 1000 гривень», – йдеться в повідомленні.

Збільшену мінімальну допомогу з безробіття отримають: 

  • ті, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше ніж шість місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);
  • молодь, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • внутрішньо переміщені особи, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Допомогу збільшили через постанову правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, що набула чинності 18 квітня 2020 року. Вона діє з 12 березня та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Як стати на облік у службі зайнятості в період карантину?

Щоб стати на облік у службі зайнятості, потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю.

Заяви можна подати в два способи:

  • на електронну пошту центру зайнятості, де людині зручно обслуговуватися (можна власноруч написати або ж завантажити, роздрукувати, заповнити, а далі – сфотографувати або відсканувати і надіслати);
  • власноруч заповнені заяви покласти в скриньку для прийому кореспонденції, розміщену у центрі зайнятості.

Після цього з вами зв’яжуться по телефону, щоб уточнити необхідну інформацію. На період карантину виплата допомоги по безробіттю здійснюється без особистого відвідування центру зайнятості, якщо підтвердили телефоном свій намір перебувати в статусі безробітного.

На період дії карантину статус безробітного надається людині з першого дня подання заяви, з першого дня реєстрації  призначається виплата допомоги по безробіттю. Допомога по безробіттю виплачується центром зайнятості через банківські установи.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе