Білоцерківський зоопарк просить про допомогу: через карантин не буде чим годувати тварин

Зоопарк Олександрія в Білій Церкві  знаходиться на межі виживання. Музей живої природи та фауни залишився без фінансування. Запаси їжі для тварин закінчуються. 

"У зв'язку з несприятливою епідеміологічною ситуацією музей живої природи флори та фауни Олександрія (зоопарк) тимчасово призупинив прийом відвідувачів. Так як зоопарк знаходиться на повному самозабезпеченні, то закупівля кормів для тварин безпосередньо залежить від проданих квитків", - зазначає керівництво зоопарку.  

Після закінчення важкого зимового сезону, під час якого відвідуваність зоопарку завжди падає, розпочався карантин, тому працівники зоопарку ще не встигли заробити достатньо грошей, щоб придбати продукти для вихованців про запас. Такі вимушені затяжні канікули загрожують великою бідою: тварини можуть просто залишитися без їжі: 

"На даний момент невеликі запаси кормів у нас є, але надовго їх не вистачить. Одна тільки вовчиця з'їдає близько двох кілограмів м'яса щодня, а крім неї у нас живуть ще єноти, лисиці та інші хижаки. Парнокопитні, приміром, потрібно більше десяти кілограмів сіна щодня. Також в їх постійний раціон входять зернові суміші та овочі. Якщо врахувати, що в нашій експозиції знаходиться близько трьохсот тварин, серед яких багато великих та екзотичних, то легко зрозуміти, що утримання такого поголів'я обходиться дуже дорого. В умовах відсутності заробітку і без сторонньої допомоги прогодувати всіх наших вихованців просто нереально," - зазначає керівництво зоопарку. 

Працівники зоопарку звертаються за допомогою до всіх небайдужих і просять приносити тваринам продукти харчування (овочі, фрукти, м'ясо, рибу та крупи). Всіх, у кого є можливість допомогти пернатим і пухнастим мешканцям зоопарку продуктами просять привозити їх за адресою: дендропарк Олександрія, щоденно в робочий час з 9:00 до 18:00.

Детальніше телефонами: +380686822060, +380677267196

Реквізити карти Приват для надання грошових коштів з позначкою «благодійний внесок» 5169 3305 2195 6943
Список продуктів для тварин: 
  • Овочі і фрукти (краще, якщо вони будуть без зрізів, не подрібнені і не вологі)
  • Крупа, цільне зерно, подрібнене зерно, насіння.
  • Молочні продукти, курка, курячі продукти (серце, печінка, шлунки, голови), яловичина, лівер яловичини, козлятина, кролятина, риба свіжа (не солона і не жирна).
Всі продукти повинні бути без ознак гниття і без цвілі, не оброблені хімікатами та іншими речовинами, небезпечними для здоров'я тварин. 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube 

 





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе