Розслідування по МН-17 вказує на причетність до катастрофи генерала ФСБ


Одним з ключових фігурантів справи про збиття літака Boeing рейсу МН17 у 2014 році над Донбасом виявився заступник керівника Прикордонної служби ФСБ, генерал-полковник Андрій Бурлака.
Про це йдеться у розслідуванні Bellingcat.

Бурлака проходить у розслідуванні Обʼєднаної слідчої групи (JIT) під імʼям «Володимир Іванович». Журналісти-розслідувачі заявили, що Бурлака відповідав за переміщення через кордон важких озброєнь, зокрема зенітного ракетного комплексу «Бук», з якого збили Boeing.
У перехоплених телефонних розмовах, опублікованих JIT, «Володимира Івановича» називають «великим начальником, який прилетів з Москви». Колишній так званий «міністр оборони» самопроголошеної «ДНР» Гіркін-Стрєлков казав, що підпорядковувався наказам Володимира Івановича.

Бурлаку ідентифікували за допомогою програми GetContact, яка показує, як контакт підписаний у телефоні. Один з телефонних номерів, якими, за даними JIT, користувався Володимир Іванович, був записаний у додатку як «Володимир Іванович». Разом із контактом був ще інший номер. Він був підписаний як «Володимир Іванович Бурлака».

Журналісти провели експертизу голосу «Володимира Івановича» і Бурлаки під час його інтервʼю російському телеканалу Міноборони «Звезда». Експертиза показала, що голос належить одній людині.

Нагадаємо, 9 березня у Нідерландах розпочалися перші слухання у справі про збиття літака Boeing рейсу МН17 у 2014 році над Донбасом.

Обвинувачені у цій справі — троє росіян та один українець, яких Міжнародна слідча група вважає причетними до завезення з РФ в Україну «Бука», яким збили літак, а також до його вивезення назад у Росію:

  • Ігор Гіркін-Стрєлков, тодішній «міністр оборони «ДНР»;
  • Сергій «Хмурий» Дубінський, підлеглий Стрєлкова, генерал-майор російської армії, який очолював так звану військову розвідку бойовиків;
  • Олег Пулатов (позивні «Гюрза» та «Халіф»), підлеглий Дубінського, керував 2-им відділом «ГРУ ДНР».
  • Громадянин України Леонід Харченко (позивний «Крот»), який керував одним із підрозділів «ГРУ ДНР» та разом із Пулатовим супроводжував «Бук» до Сніжного.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе