Бійцям 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців вручили нагороди з нагоди Дня піхоти

Командування 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців привітало воїнів з професійним святом - Днем піхоти.

Як повідомляє прес-служба 72-ї бригади, під час заходу бійцям були вручені нагороди "Україна або смерть!" та грамоти воїнам-піхотинцям, які відзначилися в боях з російськими окупантами.

Також, волонтери поздоровили піхотинців солодкими подарунками. 

6 травня в Україні відзначався День піхоти. Свято встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року. День 6 травня був обраний невипадково. Саме 6 травня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод, яка вважається першою переможною битвою національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначають релігійне свято — День Юрія Змієборця, який був одним з покровителів українського війська.

Українські піхотинці – це військовослужбовці механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів, що складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних Сил України.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе