Пуерто-Ріко проведе референдум про входження до складу США


3 листопада в Пуерто-Ріко відбудеться референдум про входження до складу США на правах штату. Губернатор Пуерто-Ріко Ванда Васкес Гарсед підписала відповідний закон і розповіла про це в твіттері.

 

При цьому результати референдуму матимуть обов'язковий характер, оскільки входження Пуерто-Ріко до складу США ще повинен схвалити американський Конгрес.

C 1967 по 2017 роки пройшли п'ять референдумів з цього питання. На останньому за входження до складу США проголосували 97% виборців, але явка склала лише 23%.

Пуерто-Ріко має статус неінкорпорованих організованою територією під управлінням США. Острів управляється місцевим урядом, але формально верховна влада належить Конгресу США. Жителі Пуерто-Ріко не беруть участі в федеральних виборах, хоча мають громадянство США і платять деякі податки.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook і Telegram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube   

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе