В МОЗ повідомили - розробку нових стандартів медичної допомоги ще не почали


Міністерство охорони здоров'я ще не приступило до розробки нових стандартів надання медичної допомоги, всупереч заявам міністра Максима Степанова. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит порталу LB.ua.

Згідно з документом, підписаним заступником міністра охорони здоров'я Іриною Микичак, обробка стандартів медичної допомоги починається після формування відповідної мультидисциплінарної робочої групи, але персональний склад групи поки не затверджений.



Також в документі сказано, що перерахунок тарифів (на надання медичних послуг) в зв'язку з розробкою нових галузевих стандартів не ведеться.

У той же час, нещодавно на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов говорив протилежне: "Міністерство розпочало розробку та затвердження нових державних стандартів надання медичної допомоги із залученням вчених та провідних фахівців галузі". Він додав, що на основі отриманих даних МОЗ розробить справедливі тарифи, за якими буде здійснюватися фінансування галузі в 2021 році.


Нагадаємо, що нещодавно уряд затвердив підвищені тарифи на медичні послуги за трьома напрямками: екстрена допомога, інсульт та інфаркт міокарда. Однак генеральна директор Директорату медичних послуг МОЗ України Оксана Сухорукова в коментарі порталу LB.ua розповіла, що ці тарифи не були прораховані ні в її директораті, ні в Національній службі здоров'я.

"Повноваження вносити пропозиції щодо тарифів є у НСЗУ, але ця постанова не розглядалася в НСЗУ. Воно народилося десь в Міністерстві охорони здоров'я, але я навіть не знаю, хто саме його народив. Я зараз у відпустці, але знаю, що постанова надійшла в мій директорат вчора вже в готовому вигляді від держсекретаря міністерства ", - сказала Сухорукова.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе