ОАЕ шукатимуть воду на Марсі

20 липня Об'єднані Арабські Емірати вперше в арабському світі успішно здійснили запуск зонда "Надія" до Марсу. 
Марсохід "Надія", завважки в майже півтори тонни, до Червоної планети долетить за сім місяців.

"Надія" - перший зонд на Марс, який створили в Об'єднаних Арабських Еміратах. Через погану погоду старт з космодрому острова Танегасіма відкладали двічі, та цього разу умови для запуску були ідеальними. Про це повідомляє ТСН.
"Надія" має здолати 500 млн км космічного простору. А це означає, що до Марсу зонд дістанеться не раніше лютого. Розробляли його арабські інженери шість із половиною років. Це перший їхній такий досвід, а тому за вчителів залучили фахівців зі Сполучених Штатів.

Червону планету "Надія" вивчатиме з орбіти. Зосередиться на атмосфері, кліматі, погоді. Зокрема, досліджуватиме циркуляцію повітряних потоків у різні години та сезони, та спробує дослідити, чому планета втратила воду.


Місії на Марс саме на останніх етапах і справді часто завершуються провалом. За часом запуску марсоходу ім вже вдалося навіть випередити Сполучені Штати, але технологічно Америка залишається потужнішою. Свій новий космічний апарат "Наполегливість" вартістю у $3 млрд НАСА запустить не раніше 30 липня. На початку наступного року він почне збирати зразки гірських порід та ґрунту, аби з'ясувати, чи було життя на Марсі.

"Влада Об'єднаних арабських еміратів планує побудувати на Червоній планеті перше місто через 100 років. Проект називається "Марс-2117". Футуристичне місто буде розміром як Чікаго і населенням у 600 тис. людей",-  заявив прем'єр ОАЕ Мухаммед ібн Рашид Аль Мактум.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе