5 тисяч гривень замість "пакунків малюка": Як отримати гроші

  • Бебі-бокс
Кабінет міністрів анонсував експериментальний проєкт: замість бебі-боксів для новонароджених батьки зможуть отримати матеріальну допомогу.

Відповідне рішення було прийняте під час засідання уряду, 29 липня. 

Яку суму отримають батьки новонароджених?

Сума одноразової виплати буде становити 5 тисяч гривень. Станом на сьогодні вартість одного «Пакунка малюка» складає 3800 гривень. 

Як отримати гроші?

Отримати гроші буде досить просто. У «Приватбанку» батькам відкриють спецрахунок і нададуть соціальну карту.  Оформити матеріальну компенсацію бебі-боксу можна буде упродовж 12 місяців після народження дитини.

Чи буде контролювати держава, на що батьки витратили кошти?

Кошти батьки зможуть використати виключно для потреб дитини. Як повідомили у Міністерстві соціальної політики, до реалізації проєкту залучать мережі роздрібної торгівлі, що допоможе відслідкувати, чи кошти використовують за призначенням.

Витрачати кошти можна буде протягом року. За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, батьки зможуть придбати виключно одяг, взуття, засоби гігієни та догляду, текстиль, іграшки, засоби гігієни для породіль.

Читайте також: Без масок на уроках, але з вимірюванням температури: Яким буде навчання з 1 вересня.


 
 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе