Мер Узина намагався купити місце в «Слузі народу»

  • Гринчук
Мер міста Віталій Гринчук намагався підкупити керівника одного з територіальних штабів політичної партії «Слуга народу», і завести своїх людей на майбутніх місцевих виборах.

Про це на своєму сайті повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський.

Так, до народного депутата Олександра Дубинського, який є головою Київської обласної організації політичної партії «Слуга народу», звернувся один з керівників територіального штабу «СН» і повідомив про можливі факти вчинення кримінального правопорушення чинним головою Узинський об'єднаної територіальної громади Віталієм Гринчуком. 

На початку липня 2020 року під час спільного заходу Віталій Гринчук намагався запропонувати афілійованих до нього людей, як потенційних кандидатів на зайняття посад в органах місцевого самоврядування від «Слуги народу». На думку керівника штабу «СН», Гринчук говорив про неправомірну вигоду, тобто про хабар, заради просування на посади в органи місцевого самоврядування певних людей зі свого кола. В разі їх перемоги на місцевих виборах, ці люди мали б впливати на місцеве самоврядування в інтересах свого покровителя.

Як зазначає Олександр Дубинський, Гринчуку відразу відмовили і пояснили незаконність його прохання. Це сильно не сподобалося місцевому «цареві», і він не приховував свого невдоволення з цього приводу.

Депутат Дубинський з цього приводу звернувся з депутатським зверненням до начальника Головного управління Національної поліції в Київській області.

У ньому Дубинський просить перевірити викладену інформацію, вжити необхідних заходів, і внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом можливого злочину, вчиненого головою Узинської ОТГ Віталієм Гринчуком.

Варто зазначити, що Гринчука пов'язують з керівництвом скандального «Узинського цукрового заводу». Свого часу він очолював Білоцерківську районну організацію «Партії регіонів», а деякі видання назвали його «ідейним наставником» так званих «тітушек», хоча ніяких офіційних підтверджень зв'язку Віталія Гринчука з ними немає.

Також в ЗМІ повідомляють, що він і його кум, Леонід Насмішник, створили чотири агропідприємства, які, користуючись владою, незаконно сконцентрували найбільше земельне господарство в Білоцерківському районі. 
 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе