Діти-переселенців безкоштовно харчуватимуться у навчальних закладах Білої Церкви

  • Діти-переселенців безкоштовно харчуватимуться у навчальних закладах Білої Церкви
Вчора, 22 вересня під час чергового засідання, члени виконавчого комітету одноголосно підтримали питання, щодо безкоштовного харчування дітей, які мають статус внутрішньо переміщених осіб в дитячих садочках та школах Білої Церкви.

«Органи місцевого самоврядування забезпечують безкоштовним харчуванням дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Є категорії, які передбачаються законодавством України, а є ті, які визначаються як пільга засновником – Білоцерківською міською радою. В садочках Білої Церкви мають право безкоштовно харчуватися: діти з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з сімей, які отримують допомогу відповідно до ЗУ «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, дітей у закладах дошкільної освіти санаторного типу, в групах для дітей з малими і затухаючими формами туберкульозу та спеціальних інклюзивних групах для дітей, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку, дітей батьки, яких є учасниками АТО/ООС, учасниками бойових дій АТО/ООС, на основі посвідчення учасника АТО/ООС чи довідки про безпосередню участь особи в АТО/ООС, дітей із сімей загиблих жителів Білої Церкви, які брали участь в АТО/ООС, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. І ось сьогодні пропонується доповнити ще одну категорію, яка внесена як норма у закони України – дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.» - зазначив начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик. 

Нагадаємо, що закон, яким передбачається надання безкоштовного харчування у навчальних закладах дітям внутрішньо переміщених осіб, ще 19 лютого підписав Президент Володимир Зеленський. 

Раніше повідомлялося, що 7 білоцерківських шкіл увійшли у ТОП-50 найкращих за результатами ЗНО. Список.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе