У британському зоопарку папуги хором матюкали відвідувачів

П'ятьох африканських сірих папуг в парку дикої природи у Великій Британії графства Лінкольншир ізолювали після того, як вони почали лаятися на відвідувачів.

Як пише BBC, парк прийняв папуг на ім'я Біллі, Ерік, Тайсон, Джейд і Елсі у серпні і помістив на карантин, де вони й вивчили обсценну лексику. Однак після того, як їх перевели в основні вольєри на відкритому повітрі, птахи почали лаятися на відвідувачів.

Співробітниця зоопарку Джесс Ньютон сказала, що було дуже цікаво працювати з птахами, коли вони тільки з'явилися. У закладі сподівалися, що папуги відмовляться від цієї звички, коли опиняться на публіці, але ситуація лише погіршилася. Наприклад, один із відвідувачів вступив у суперечку з папугою. Тепер птахів відокремили один від одного та ізолювали від людей.

Папуги 

Виконавчий директор парку Стів Ніколс сказав, що, "на жаль, все пішло не зовсім за планом". За його словами, папуги "лаються, щоб викликати реакцію або відповідь", а якщо люди виглядають шокованими або сміються, це просто спонукає їх лаятися ще більше.

У коментарі CNN Ніколс додав, що "все просто вибухнуло, вони всі лаялися".

"Мене називають товстим суч***м щоразу, коли я проходжу повз", — поскаржився він.

За його словами, багатьом клієтам сподобався талант птахів. Водночас прийняти сварливого папугу — звична справа, таке трапляється 3-4 рази на рік, однак через пандемію власники почали частіше віддавати своїх птахів до зоопарків. Зазвичай зоопарк забирав одного чи двох папуг за два тижні, а тепер — вісім.

"Вони буквально за дуже короткий проміжок часу почали лаятися один на одного», - сказав Ніколс. "F ** k off" — найпоширеніший. Їм дуже легко навчитися, але ці птахи вимовляли все, що ви можете вигадати", — розповів Ніколс.

Він висловив сподівання, що в окремих колоніях папуги вивчать інші та різні слова, але не знає що буде робити, якщо вони навчать інших лихословити й у зоопарку залишиться 250 птахів, що лаються. Африканські сірі папуги є одним із найпопулярніших видів цих птахів.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе