Не буває просто "лососевої ікри" - експертка не радить купувати червону ікру вироблену в Білій Церкві

  • Не буває просто "лососевої ікри" - експертка не радить купувати червону ікру вироблену в Білій Церкві
Декан факультету харчових технологій національного університету біоресурсів і природокористування України Лариса Баль-Прилипко радить не купувати червону ікру, "вироблену в Білій Церкві".

Так, Лариса Баль-Прилипко в ефірі каналу "Україна 24" порадила, на що звернути увагу при покупці червоної ікри до новорічного столу.

"Коли ви вибираєте червону ікру, потрібно, щоб там обов'язково було вказано, з якої риби вона зроблена, не просто "лососева ікра зерниста". Якщо не буде, що там кета, горбуша, нерка або форель, то вже якась фальсифікація. Немає просто "лососевої ікри", є ікра з певної риби", - сказала експертка.

Також експертка радить перевіряти маркування та склад ікри: 

"Краще, щоб там було написано ікра, сіль. Якщо консервант – то це бензонат натрія або сорбінова кислота, Е200, Е400. Якщо буде написано Е237 – це дуже серйозний консервант, який заборонений в інших країнах, але чомусь не заборонений поки що в Україні. Якщо температура і терміни зберігання  -2 - -4 градуси в межах до півроку, це ікра без консервантів. Якщо термін зберігання 12 місяців – в такій ікрі є консерванти." - зазначила Лариса Баль-Прилипко.

Також декан факультету харчових технологій радить не купувати червону ікру, вироблену в Білій Церкві: 

"Пам’ятайте, що ікра має коштувати досить дорого: 300 – 400 гривень за 100 грам. Краще, якщо вона буде запакована у скло. Дивіться на виробника, щоб це не була Біла Церква і міста поряд Києвом. Тому, що це буде заморожений продукт, який потім розморозили і засолили, він має значно дешевше коштувати." - сказала Лариса Баль-Прилипко.

 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе