Пташиний грип в Україні: Держспоживслужба закликає білоцерківців не купувати курей та яйця з рук

В Україні вперше за три роки зафіксували спалах пташиного грипу. Держслужба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів не рекомендує купувати продукти птахівництва (тушки птахів і яйця) в місцях стихійної торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби на офіційному сайті.

Через пташиний грип, який виявили на Вінничині вже довелося вбити понад сотню тисяч курей. Європейський Союз вже призупинив ввезення курятини з України. 

У Держпродсоживслужбі рекомендують українцям не купувати тушки птахів і яйця в місцях стихійної торгівлі. Ці продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговій мережі.

Крім того, начальник Управління здоров'я та добробту тварин Держпродспоживслужби Микола Сонько, наголосив м'ясо птиці не варто вживати без попередньої термічної обробки.

"Під час спалаху пташиного грипу серед птахів існує можливий ризик і для людей внаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами. Однак наразі немає зареєстрованих випадків, щоб джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине м'ясо чи яйця, але аби убезпечити себе від негативних наслідків, слід утриматися від купівлі м'яса птиці у місцях стихійної торгівлі", – додав Сонько. 

У Білій Церкві 27 січня також було проведено позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо спалаху грипу птиці. Зокрема, під час засідання було надане доручення начальнику Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини Анатолію Золотаренку, щодо посилення контролю за переміщенням птиці та продукції з неї, за дотриманням вимог діючого законодавства при реалізації живої птиці та продукції птахівництва, та у разі виявлення або надходження повідомлень про захворювання та/або загибель птиці здійснити заходи згідно з Планом дій при підозрі захворювання (загибелі) птиці на високопатогенний грип.
 
Керівники м’ясопереробних підприємств мають посилити контроль за переміщенням птиці та продукції з неї шляхом перевірки супровідних документів при їх надходженні з господарств на забійні та/або переробні підприємства.

Читайте нас у Facebook і Telegram. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!  

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе