Українців застерігають від купівлі курятини в стихійників через пташиний грип

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів застерігає від купівлі м’яса птиці у місцях стихійної торгівлі через спалах високопатогенного пташиного грипу у Вінницькій області.
«Під час спалахів пташиного грипу не рекомендовано купувати продукти птахівництва, а саме тушки птахів та яйця, у місцях стихійної торгівлі. Ці продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах і офіційній торговій мережі. Також м’ясо птиці не варто вживати без попередньої термічної обробки. Хоча наразі немає зареєстрованих випадків, щоб джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине м’ясо чи яйця, але аби убезпечити себе від негативних наслідків, слід утриматися від купівлі м’яса птиці у місцях стихійної торгівлі», – зазначили у Держпродспоживслужбі.
Згідно з даними служби, на одній із птахофабрик на Вінниччини виявили перший спалах високопатогенного пташиного грипу.
Наразі ветеринарні служби та регіональна влада працюють над встановленням карантинів. Також в області запроваджуються позапланові перевірки господарств, а підприємства посилюють заходи біобезпеки.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
  • У Білій Церкві хлопець вдарив ножем 14-річну дівчину
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе