В уряді заявили, що всі школярі матимуть можливість перейти до 10−11 класів

  • що всі школярі матимуть можливість перейти до 10−11 класів
Міністр освіти Сергій Шкарлет спростував фейк, який розповсюджують проросійські канали, про те, що цього року до 10 – 11 класів можуть потрапити не всі учні після закінчення 9 класу.

«Кожна дитина, яка буде прагнути навчатися в 10, 11, 12 класі, буде навчатися в 10, 11, 12 класі», — сказав він під час виступу у Верховній Раді.

У Міносвіти повідомили, що зарахування до 10-х класів у 2021 року, як і минулого року, відбуватиметься після видання наказу про переведення учнів 9-х класів школи, які не виявили намір припинити навчання в школі і не були відраховані або переведені до іншого закладу освіти.

«Основні критерії для школярів – це якість і доступність. І тут є деякі моменти, які треба підправити. Але кожна дитина, яка хоче продовжити навчання в 10 – 11 (12) класі, буде навчатися в цих старших класах,» – наголосив міністр освіти.

Трансформацію освіти МОН планує розпочати з 2027 року. За словами Шкарлета, ці зміни передбачатимуть скасування обмежень повноважень сільських, селищних та місцевих рад.

«Важливо зберегти нинішню мережу закладів освіти, яка сьогодні забезпечує здобуття дошкільної та повної загальної середньої освіти на всіх її рівнях. Хочу запевнити, що кожна дитина, яка виявить бажання навчатися в 10-11 класах, матиме таку змогу», – написав міністр у телеграмі.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе