На Білоцерківщині побудують дві сільські медичні амбулаторії

  • На Білоцерківщині побудують дві сільські медичні амбулаторії
У 2021 році на Білоцерківщині з‘явиться ще дві нові сільські медичні амбулаторії.

Як повідомляє пресслужба Київської ОДА,лікувальні заклади побудують в селах Фурси та Іванівка Білоцерківського району. Крім цього, в інших районах Киїщини буде зведено ще 5 амбулаторій. 

«Окрім будівництва 7 нових амбулаторій в селах Київщини, планується також капітальний ремонт амбулаторії в с. Іванівка Ставищенського району та  реконструкція в с. Пії Миронівського району», – повідомив голова ОДА Василь Володін.

За умови сприятливих погодних умов та своєчасного доведення фінансування роботи по цим об‘єктам мають бути проведені протягом першого півріччя 2021 року.

Також Василь Володін зазначив, що наразі продовжується забезпечення амбулаторій телемедичним обладнанням. 175  амбулаторій області вже отримали обладнання. На це спрямовано понад 19 млн грн за рахунок субвенції з державного бюджету. Ще понад 4,5 млн. грн  на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості було виділено з обласного бюджету.

«У цьому році плануємо оснастити новою технікою ще 55 сільських амбулаторій. Частина з них своє обладнання отримають вже на  цьому тижні», – розповів очільник області.

Нагадаємо, протягом 2020 року в області відбувалося будівництво та оновлення амбулаторій в сільській місцевості. По 9 об’єктам триває процес введення в експлуатацію. Це амбулаторії в  селах Пустоварівка, Шамраївка, Руде, Пристроми, Красилівка, Переяславське, Триліси, селищах міського типу  Пісківка та Гребінки.

Читайте також: Уряд дозволив проводити масові культурні та освітні заходи. Але з обмеженнями.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе