Скільки коштуватиме запуск приміських електричок City Express


Реалізація проєкту приміських поїздів City Express коштуватиме близько 10 мільярдів гривень, розповів керівник філії «Пасажирська компанія» УЗ Олександр Перцовський в інтерв'ю Ліга.net.

Новий проєкт "Укрзалізниці" City Express  повинен вирішити проблему шляхом розробки приміського руху за прикладом європейських міст – з оновленням рухомого складу, зручною інфраструктурою та маленькими інтервалами руху. Швидке та комфортне сполучення зі столицею повинні отримати Буча, Ірпінь, Вишгород, Бровари, Бориспіль, Підгірці, Миронівка, Вишневе, Боярка, Васильків та Біла Церква.

Реалізація проєкту передбачає оновлення рухомого складу, залізничної інфраструктури та платформ, будівництво депо й ІТ-розробки.

Щоб відновити один поїзд, треба близько 50-60 мільйонів гривень. Для Києва орієнтовно потрібні дев'ять поїздів, тобто витрати становитимуть 450-500 мільйонів, пояснив Перцовський.

«Якщо знайдемо додатковий ресурс, можливо, відновимо ще 2-5 складів. Для закупівель потрібні вже зовсім інші гроші. Один склад міського електропоїзда коштує 9-11 мільйонів євро. За розрахунками, щоб налагодити якісне сполучення, треба ще близько 20 поїздів. Ми планували отримати їх завдяки модернізації та ще 20 нових. Тобто потрібно ще близько 200 мільйонів євро», – зазначає Олександр Перцовський.


Ще приблизно 2,5 мільярди гривень необхідно на оновлення платформ, облаштування бар'єрів тощо. Будівництво нового депо для обслуговування поїздів коштуватиме 2-3 мільярди гривень. 

«І останнє – ІТ, тому що має бути справді єдиний квиток і єдина можливість керувати рухом в цьому сегменті – на це можуть піти десятки мільйонів гривень. Тож у підсумку приблизна цифра – 10 мільярдів гривень», – уточнив Перцовський.


Читайте також: Унікальна операція: Уперше в Україні 13-річну дівчинку прооперував робот Da Vinci.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе