Чому білоцерківцям за лютий прийшла мала субсидія?

У зв’язку зі зменшенням ціни на газ розмір субсидії та пільг з січня 2021 року значно зменшився, відповідно сума виплати призначеної субсидії та пільги стала меншою.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.
 
Громадяни-отримувачі субсидій та пільговики за січень 2021 року  отримали житлову субсидію та пільгу, розраховану, виходячи із ціни на природній газ в розмірі 9,90 грн за 1 куб. метр, оскільки саме така ціна була попередньо оголошена постачальником. Фактично газопостачальними підприємствами нараховано громадянам оплату за спожиті послуги за січень 2021 року, виходячи із граничної ціни за природній газ, в розмірі 6,99 грн за 1 кубічний  метр.

Як призначається субсидія:

  • для призначення житлової субсидії у загальному випадку необхідно подати лише два документи — заяву і декларацію;
  • ці документи подаються до уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадової особи центру надання адміністративних послуг;
  • всю іншу інформацію, необхідну для призначення житлової субсидії, органи соціального захисту населення отримують за запитами від Державної податкової служби України, Пенсійного фонду України, МВС, органів місцевого самоврядування та підприємств, що надають житлово-комунальні послуги.

Як розраховується субсидія:

  • житлова субсидія призначається у розмірі різниці між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла, соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами і розміром обов’язкової частини платежу, визначеної для домогосподарства.

Середній розмір субсидії в Україні:

  • у грудні 2020 року — 1731 гривня;
  • у січні 2021 року — 2231 гривня;
  • у лютому 2021 року — 1483 гривні.

Зменшення середнього розміру субсидії у лютому пов’язане з проведенням перерахунку за січень через зменшення цін на природний газ для населення у лютому та за січень 2021 року. 

Слід зазначити, що у лютому постачальники газу поінформували про зменшення ціни за січень, тому у лютому здійснено розрахунок розміру пільг і субсидій з урахуванням ціни на рівні 6,99 грн за куб. метр і менше, а також проведено перерахунок сум пільг та субсидій за січень 2021 року.

Читайте також: 


 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе