Червона зона з 24 березня: які діятимуть обмеження у Білій Церкві

Міністерство охорони здоров'я у неділю оновило поділ країни на карантинні зони, додавши Київську область до "червоних" регіонів.

Як повідомляє пресслужба Київської ОДА, у області будуть встановлені обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для найвищого рівня епідемнебезпеки.

Таке рішення вчора, 22 березня, прийняли на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС.

«Ми фіксуємо в області стрімкий ріст захворюваності на коронавірус. Аналогічними темпами зростає і кількість людей, які потрапляють в стаціонари госпітальних баз як уже з підтвердженим діагнозом COVID-19, так і з підозрою на нього. І прямо зараз у наших «ковідних» лікарнях перебувають 1925 пацієнтів, із яких 1790 отримують кисневу підтримку.», – зазначив очільник Київщини Василь Володін. 

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я здійснює епідзонування на підставі індикаторних показників для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19.

Станом на 22 березня вони на Київщині такі:

  • Завантаженість ліжок з киснем 63,2% (≤65%);
  • Динаміка рівня госпіталізацій 37,4% (≤50%);
  • Рівень госпіталізацій 77,2 (≤60 на 100 тис. нас.);
  • Охоплення тестуванням 1 422 (≥300 на 100 тис. нас);
  • Коефіцієнт виявлення випадків інфікування 20,7% (≤20%). 
«Червоний» рівень епідемічної небезпеки – найвищий із чотирьох можливих, він передбачає найсуворіші обмеження на кшталт тих, що діяли в січні під час загальноукраїнського карантину. 


За правилами «червоної» зони забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в місті. Дозволяються тільки транзитні перевезення. Це рішення Кабміну від 9 березня 2021 року. У Білій Церкві громадський транспорт працюватиме. 




Раніше повідомлялося, що з 25 березня у Білій Церкві підвищується вартість проїзду у маршрутках.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе