У річку Рось випустили 7,5 тонн риби

  • 5 тонн риби
На Київщині відбулося перше у цьому році зариблення. В останні дні березня до водойми випустили понад 7,5 тонн риби.

Так, у Косівське водосховище, розташоване на річці Рось біля села Косівка Володарського району, випустили 75 тисяч 600 однорічок товстолоба, 6 тисяч — білого амура, майже 4 тисячі — коропа.

Також зарибили став на річці Роська в селі Теліжинці Тетіївського району. Там випустили 22 тисячі товстолобів, 11 тисяч коропів, 4 тисячі білих амурів. Вага одного екземпляра молоді риби становила 25 грамів. Зариблення здійснювали коштом спеціального товарного рибного господарства відповідно до науково-біологічного обґрунтування водойм.
 
"Відбулося 100-відсоткове вселення у дані водойми необхідною кількістю риби. Наступне зариблення очікуємо у 2022 році", — повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Зазначимо, що відсьогодні на Київщині встановлюється нерестова весняно-літня заборона на вилов риби. З 1 квітня по 9 червня (включно) забороняється ловити рибу у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками разом із зоною підтоплень. А з 1 квітня по 20 травня — у всіх річках та їх кореневих водах.

У цей період забороняється плавати на човнах, займатися підводним полюванням і проводити змагання зі спортивного рибальства. При цьому дозволяється любительська риболовля. Під час нересту дозволено рибалити однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у дозволених місцях, наприклад, в адміністративних межах населених пунктів, зокрема Києва. Максимальний вилов на одного рибалку становить не більше 3 кг.

 

Читайте також: На Білоцерківщині рекордна кількість нових випадків COVID-19: за добу +194 хворих.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе