У дендропарку Олександрія пояснили, хто та навіщо видалив столітні дуби у парку

  • хто та навіщо видалив столітні дуби у парку
Соціальну мережу facebook сколихнула інформація про вирубку багаторічних дубів у парку «Олександрія». Хто та навіщо зрубав дерева, розбиралися наші журналісти. 

Як пояснив головний інженер дендропарку Олександрія Юрій Питорич, багаторічні дуби у парку були зрізані багато років тому, однак пеньки, які залишилися зависокими вкорочують лише сьогодні: 

"Ми на сьогоднішній день проводимо роботи по видаленню старих, десятилітніх, а то і двадцятилітніх пнів, висотою заввишки 20-30 см, з метою, щоб більш механізовано проводити викошування травостою у літній та осінній час." - зазначає Юрій Питорич.

Крім того, за словами головного інженера, просто зрізати дерево у парку не дозволяється: 

"Щоб провести аварійне зрізання дерев, ми викликаємо ряд інстанцій і екологічні інстанції, і лісопатологи виходять на місце, і наші співробітники парку, кандидати наук. Ми проводимо вимітку цих дерев, і на основі цієї вимітки отримуємо всі обгрунтовуючі матеріали і лише тоді розпочинаємо зрізання аварійних дерев" - говорить пан Юрій. 

Деталі у сюжеті: 




  


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе