В дендропарку Олександрія оновлюють ялинкову алею

  • В дендропарку Олександрія оновлюють ялинкову алею
Разом із весною в дендропарку Олександрія у Білій Церкві прийшла пора інтенсивних робіт. Саме навесні в парку розпочинають висаджувати нові дерева. 

Днями у парку висадили кілька десятків ялинок і декілька екзотичних представників хвойних. 

За словами Наталії Бойко, директорки дендрологічного парку Олександрія, ялинам, які росли на алеї у парку, було близько 150 років. Для такого дерева цей вік не великий, однак майже всі зрізані дерева були вражені шкідником - короїдом типографом і могли впасти в будь-який момент. 

"Достатньо кілька десятків жуків, які за короткий час розмножуються і повністю знищують провідну систему." - зазначає Ніна Драган, завідувачка лабораторії насінництва парку "Олександрія". 

Загалом, дерева на ялинковій ялині парку змінювали вже кілька разів, і в 19-му столітті, і в 20-му. Зараз період оновлення хвойних скорочується, адже зміна клімату і людський фактор сильно впливають на розвиток хвойних в нашому регіоні. 

Деталі у сюжеті: 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе