У підручнику з української мови знайшли посилання на порносайт


Підозрюють, що це робота хакерів.

У підручнику української мови для 10 класу користувачі помітили посилання на порносайт. Зокрема, про це розповів у TikTok користувач toxacheep.

Підручник було випущено у 2018 році, автор – Олександр Авраменко (видавництво «Грамота»). На одній зі сторінок книги, у темі про те, чи потрібна у школах шкільна форма, у дужках розміщено посилання на веб-ресурс. Якщо вбити його в пошук, то відкривається порносайт. 


Помічниця автора – Оксана Авраменко – у коментарі ТСН розповіла, що той про інцидент знає і вже звернувся до кіберполіції.

«Це взагалі було посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області, але, як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки стосовно цього посилання і відреагували на це. Ми поскаржилися до кіберполіції», – розповіла Оксана Авраменко.

Наразі сайт міста Новомиргород знаходиться за посиланням rada-novomirgorod.gov.ua, у підручнику ж вказаний інший. Причому посилання на порноресурс є і в електронній, і в паперовій версії книги.  

Читайте також: Дендропарк Олександрія у Білій Церкві включили до списку програми "Велика реставрація".



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе