Українська асоціація футболу затвердила «Слава Україні!» та «Героям слава!» футбольними гаслами

Виконавчий комітет Української асоціації футболу затвердив вислови «Слава Україні!» та «Героям слава!» офіційними футбольними гаслами.

Про це повідомив очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Він зазначив, що 45 членів комітету затвердили футбольні символи та футбольний статус гасел «Слава Україні!» і «Героям слава!»

Так, разом із малим гербом Української асоціації футболу у вигляді тризубу з написом Ukraine на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені та в матчах національних збірних зможуть використовуватися великий герб — карту України з тризубом в центрі. 

Нагадаємо, днями раніше спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) попросила Україну прибрати напис «Героям слава!» з форми своєї збірної з футболу на Євро-2020. Його організація вважає політичним.

В УЄФА кажуть, що ще раз проаналізували дизайн форми після звернення Росії й постановили, що поєднання двох гасел «Слава Україні!» та «Героям слава!» нібито має політичний контекст, а також «історичний і мілітаристський підтекст».

Хоча ще нещодавно УЄФА не мала претензій до української форми, якою обурилася Росія, і затвердила її. Але після цього РФ подала скаргу.

Дизайн форми обурив, зокрема, представницю Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову й депутата Держдуми РФ Дмитра Свищова. Останній узагалі закликав УЄФА заборонити Україні грати в новій формі.

Очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко 10 червня вилетів до Рима на переговори з представниками УЄФА. 

Читайте також: Ветерани АТО/ООС можуть отримати устаткування для бізнесу на €2500: умови гранту.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе