Держпродспоживслужба виявила аптеку, яка продавала ліки з націнкою 310% замість 10%

На Київщині в аптеці продавали ліки з націнкою до 310% до оптово-відпуск­ної ціни (при цьому граничний рівень націнки, встановлений законодавством, становить 10%). 

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Київ­ській області. 

Як зазначається в повідомленні, під час проведення перевірки було встановлено, що підприємство здійснювало реалізацію ліків, включених до Національного переліку основних лікарських засобів, із застосуванням постачальницько-збутових надбавок вiд 10,01% до 27,28% до оптово-відпуск­ної ціни. Крім того, підприємство продавало лікарські засоби, якi купуються повністю або частково за рахунок коштiв державного та місцевих бюджетiв, iз застосуванням постачальницько-збутових надбавок вiд 10,01% до 309,84% до оптово-відпускної ціни.

За результатами перевірки на підприємство було накладено штраф у розмірі 207,4 тис. грн. За порушення порядку формування, встановлення та застосування цін на керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 165-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 2550 грн. 

Читайте також: Who are ukrainians?: мережу підкорює відео відомого блогера про українців.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе