Українські сервіси пропонують вузькопрофільний і художній онлайн-переклад

  • Українські сервіси пропонують вузькопрофільний і художній онлайн-переклад
Літературний і вузькоспеціалізований онлайн-переклад українською мовою

Технології машинного перекладу постійно модернізуються. Сучасні програми розпізнають не тільки окремі слова, а й зміст документа, зберігають авторський стиль, при цьому дотримуючись мовних норм. Алгоритми побудови речень формують коректні і логічні конструкції. Лексичний запас дозволяє оперувати з різними тематиками, включаючи вузькопрофільні. Перекладач визначає специфіку тексту і задіє слова з того чи іншого джерела. Для роботи з літературними творами передбачені словники фразеологізмів і стійких виразів, яким підбираються відповідності на інших мовах.
 
Perevod.i.ua

Сервіс машинного перекладу, розміщений на популярному українському порталі, пропонує розширений асортимент вузькопрофільних напрямів. Ресурс має доступ до словникових баз військової тематики, індустрії освоєння космосу, комп'ютерним технологіям. Є розділи, присвячені медицині, анатомії, фармацевтиці, психології відносин, філософії та релігії, екології.
 
Економічний розділ включає в себе банківську справу і основи приватного підприємництва. Особливу увагу розробники приділили перекладу юридичної документації: тематичні словники постійно поповнюються і оновлюються, тому містять необхідну актуальну термінологію. Якщо не вибрано категорію, текст за замовчуванням розпізнається програмою як літературний. Крім найбільш поширених напрямків перекладу, в меню входять польська і латинська мови.
 
Мета

Популярність української мови в світі зростає. Наукові, аналітичні та художні публікації викликають інтерес у зарубіжних колег і поціновувачів літератури. Власники і розробники онлайн-сервісів включають українську в мовне меню, щоб збільшити відвідуваність своїх ресурсів. Перекладач Мета «освоїв» вісім мов, включаючи казахську.
 
Одночасно удосконалюються алгоритми перекладачів, в функціонал активно впроваджується штучний інтелект. Незважаючи на зовнішню схожість орфографічних і пунктуаційних правил мов слов'янських груп, при роботі з документами слід враховувати морфологічні та стилістичні особливості.
 
Мета у своєму розпорядженні має базу словників різних, в тому числі вузькопрофільних тематик, таких як металургія, авіація, інструменти зв'язку. У списку широко представлені наукові дисципліни, юриспруденція, економіка, інформатика. Великий вибір популярних тем: кіно, спорт, мистецтво, мода і краса, кулінарія. Користувачеві бажано вказати розділ, що цікавить, щоб обмежити великий лексичний запас ресурсу. За замовчуванням алгоритм видає найбільш поширені значення слів і словосполучень.
 
Онлайн-перекладач точно передає зміст технічних або наукових текстів і успішно справляється з літературними жанрами. Ось характерні особливості якісної інтерпретації художніх творів:
 
• максимальне відтворення авторського стилю;
• трансляція емоційного фону оригіналу;
• відповідність менталітету країни, з мови якої здійснювався переклад;
• доречне використання фразеологізмів і художніх оборотів.
 
Online.ua

Унікальність перекладача Online.ua полягає в багатстві мовного меню. Це чи не єдиний український ресурс, який виконує якісний переклад на порівняно рідкісні мови: креольський, каталонський, ідиш. Тематичні категорії представлені узагальнено. Цей момент не повинен бентежити користувачів: програма використовує ті ж словникові бази, що і інші сервіси. Перекладач оснащений додатковими функціями: віртуальною клавіатурою, опціями трансліту, швидкого копіювання тексту і перевірки грамотності.

Читайте також: У Білій Церкві зведуть пішохідний міст через річку Рось на острів Кохання.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе