Олімпіада-2020: білоцерківського легкоатлета Назара Коваленка відсторонили від Ігор у Токіо

Білоцерківського легкоатлета Назара Коваленка відсторонили від Олімпійських ігор у Токіо за порушення антидопінгових правил.

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.   

"П‘ять років неймовірних зусиль, колосальної роботи, ранкових підйомів о 4.30, тренувань на виживання, все було зроблено за для мети - заради боротьби за найвищі нагороди! Родина та велика команда друзів, тренерів, меценатів працювали над тим щоб я реалізував свою мету, своє дітище над яким я працював 24/7 всі 5 років поєднуючи з роботою та громадською діяльністю. А сьогодні у мене забрали моє право представляти Україну  5 серпня на Олімпійських іграх!" - написав у facebook Коваленко. 

Рішення Спортивного арбітражного суду Назар Коваленко назвав несправедливим.

За словами легкоатлета, він не зможе виступити 5 серпня у змаганнях зі спортивної ходьби, оскільки CAS остаточно відсторонив його від участі в Олімпіаді-2020. 

"Сьогодні у мене забрали моє право представляти Україну 5 серпня на Олімпійських іграх. Ситуація абсурдна і несправедлива в усіх відношеннях. У 2020 та 2021 році я здав щонайменше по 5 допінг-тестів. А в 2021 році їх було 6 - 3 змагальних і 3 позазмагальних", - зазначив Коваленко. 

Він зазначив, що Athletic Integrity Unit прийняла рішення не допустити його до старту у Токіо тому, що він не встиг здати поза змаганнями пробу в 63-денний період, а здав за більш короткий термін.

"Але як я міг знати, коли до мене можуть приїхати допінг-офіцери, якщо це все закрита інформація. Як я міг встигнути це зробити в 63-денний період, якщо потрапив на Олімпійські ігри-2020 за 60 днів до свого старту. Я боровся, я зробив все і команда юристів підготувала заяву, майже на 150 сторінок з фактами, доказами, купою документів про мою невинуватість. Але суд CAS прийняв рішення про недопуск до старту", - констатував Коваленко та пообіцяв виступити на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. 

Незалежний орган по боротьбі з негативними явищами в легкій атлетиці відсторонив Назара Коваленка від змагань за порушення пункту 15 антидопінгових правил, згідно з яким спортсмен повинен пройти поза змаганнями три тести на допінг, які проводяться з інтервалом не менше трьох тижнів впродовж десяти місяців.

Через 3 роки легкоатлет планує взяти участь в Олімпійських іграх в Парижі 2024: 

"Я прошу вибачення у всіх хто за мене вболівав і підтримував,вам треба ще трошки почекати - 3 роки і я реалізую нашу спільну мрію. І офіційно заявляю-я готуюсь на Олімпійські ігри в Париж 2024! Там я і завершу свою кар’єру як атлет!" - додав Коваленко.

Нагадаємо, що білоцерківець Назар Коваленко, у червні 2021 року став Чемпіоном України зі спортивної ходьби на 20 км на головному відборі на Олімпійські  ігри в Токіо.

Тренується під керівництвом дружини Анни Коваленко. Став Чемпіоном Універсіади у командній першості з ходьби на 20 км (у 2015 р.).

Учасник Олімпійських ігор (2012, 2016). Є багаторазовим чемпіоном та призером чемпіонатів України у дисциплінах ходьби. 


 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе