У Білій Церкві презентують документальний фільм “Останній медик терміналу”

6 вересня в Білій Церкві в кінотеатрі ім. Довженка відбудеться прем’єрний показ документального фільму “Останній медик терміналу. Ігор Зінич. Позивний “Псих”. 

Про це на своїй сторінці у facebook повідомила представниця проекту "Книга пам'яті полеглих за Україну", викладач Білоцерківського медичного коледжу Світлана Виговська.

Вхід - безкоштовний за запрошенням. Запрошення можна отримати у касі кінотеатру Довженка та в медичному коледжі. 

"Приходьте будь ласка, всі хто знав і не знав Ігоря. Вшануйте пам'ять відважного медика, Героя України у день його народження!" - закликала Світлана Виговська. 

Фільм про Героя України, кіборга Ігоря Зінича був відзнятий телекомпанією «Перший західний» за сценарієм журналістки-волонтерки Ксенії Клим та з ініціативи керівника Будинку воїна, захисника Донецького аеропорту Олега Височанського. 

Зінич Ігор мешкав у смт Рокитно на  Київщині, після  школи  поступив  на  фельдшерське  відділення  Білоцерківського медичного коледжу,  яке закінчив  у  2009 році.  Працював  у  відділенні  гемодіалізу  Білоцерківської міської лікарні  №2,  станції невідкладної медичної допомоги.  Відслуживши  у  лавах ЗСУ, повернувся до Рокитно і працював у Рокитнянській  ЦРЛ, на швидкій допомозі і паралельно  помічником лікаря - психіатра.

А  потім почалась війна... Ігор був  мобілізований до  80-ої  десантно-штурмової бригади  на  посаду санітарного-інструктора. Після  короткого навчання на  Яворівському  полігоні вони виїхали на охоплений  бойовими діями Донбас.  Виконувати  професійний обов'язок  довелося  неподалік  фортеці  "кіборгів"  Донецькому   летовищі. 16  грудня  2014  року, добровольцем  зайшов у новий термінал ДАПу  і знаходився там більше місця. Творив  чудеса  медицини, витягував з того світу навіть важко - поранених бійців. Врятував  багатьох, але  його  ніхто порятувати не зміг, просто не було кому, він  став  останнім медиком терміналу. Загинув Ігор Зінич у віці 25 років, 20 січня 2015 року внаслідок другого підриву російськими бойовиками нового терміналу ДАПу.

Звання Героїв України «за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння Українському народові» отримав посмертно.

Фільм розповідає про дитинство та юність Ігоря Зінича, його бажання допомагати людям, яке і визначило його фах, про час, проведений на війні. Спогадами поділилась його мати та бойові побратими. 

Читайте також: Бійці 72-ї ОМБр повернулись додому після 9 місяців війни у зоні ООС.

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе