Бійці 72-ї ОМБр повернулись додому після 9 місяців війни у зоні ООС

Військові 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців після 9 місяців війни в зоні ООС, на Авдіївському напрямку, повернулися додому. 

Про це повідомляє пресслужба оперативного командування «Північ».

Під Державний Гімн України у виконанні військового оркестру та за всіма військовими традиціями у Білій Церкві зустріли окрему механізовану бригаду Чорних Запорожців.
 
Хвилиною мовчання військові та гості урочистостей згадали полеглих побратимів. На території військового містечка 72-ї бригади на знак вшанування пам’яті воїнів поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим. За цю ротацію загинуло троє захисників 72 бригади: старший солдат Сергій Петраускас, солдат Владислав Мороз, старший солдат В’ячеслав Мінкін.

Серед представників вищого командування особовий склад 72-ї бригади вітали заступник командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Олександр Голоднюк, колишній командир 72-ї бригади генерал-лейтенант Андрій Грищенко, начальник відділу морально-психологічного забезпечення управління ОК «Північ» полковник Олег Гуменний. 

За сумлінне виконання бойових завдань військовослужбовці 72-ї бригади нагороджені нагрудним знаком Міністра оборони України «За зразкову службу» та відзнакою - 9 мм пістолет АПС. Від Головнокомандувача ЗС України - почесним нагрудним знаком «За досягнення у військовій службі ІІ ступеня», від командувача Сухопутних військ ЗС України - відзнакою «За особливу службу» ІІІ ступеня та цінними подарунками. Від командувача операції Об’єднаних сил - «Козацьким хрестом» І, ІІ та ІІІ ступенів, відзнакою «За звитягу та вірність».

 Вручили подарунки та відзнаки і від командувача військ ОК «Північ» та командира власне бригади - нагрудний знак «Україна або смерть», а також відзнаку - перстень Чорних запорожців «Адамова голова», медалі «За оборону Авдіївки».

Долучився до привітань та нагород Почесний консул Литви в Луганській області, президент фонду князя Костянтина Острозького Робертас Габулас. Вручив армійцям відзнаки князя Костянтина Острозького. Звісно, не залишилися осторонь своїх захисників і органи місцевої влади, волонтери, громадські діячі… Святкового настрою додали виступ кадетів Білоцерківського військово-гімназійного корпусу Білоцерківської гімназії та концерт.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе