"Він врятував етап": Білоцерківський спортсмен Марк Падун допоміг команді здобути перемогу на багатоденці велогонці

  • Білоцерківський спортсмен Марк Падун допоміг своїй команді здобути перемогу на багатоденці Вуельта
Білоцерківський велогонщик Марк Падун переміг в командній класифікації на La Vuelta, на гонках рівня Гран-тур в Іспанії.

Про це повідомляє Білоцерківська велошкола "Промінь" у facebook.

Саме виступ українського велогонщика "врятував" ситуацію для Bahrain-Victorious.

В Іспанії завершилася одна із трьох гонок рівня Гран-тур у велоспорті - Вуельта. Упродовж трьох тижнів гонщики подолали 21 етап.

Переможцем командної класифікації стала команда Bahrain-Victorious, за яку виступає білоцерківський спортсмен Марк Падун. Загальну перемогу в командному заліку Bahrain-Victorious здобули не в останню чергу завдяки Марку Падуну.

Що зробив Марк Падун?

На старті Вуельти команда Bahrain-Victorious робила акцент на тому, аби забезпечити високе місце у генеральній класифікації іспанцеві Мікелю Ланді, однак уже на старті другого тижня лідер команди випав з боротьби на високі місця.

Поступово команда переключилася на роботу на австралійця Джека Хейга, але паралельно намагалася втриматися серед претендентів на перемогу в команду заліку.

На середині Вуельти Bahrain-Victorious йшли четвертими у заліку, а після 17-го етапу (за чотири старти до кінця багатоденки) піднялися на першу позицію!

За два етапи до фінішу Bahrain-Victorious залишалися першими і випереджали Jumbo-Visma лише на чотири хвилини. Вирішальним у боротьбі став 20-й, передостанній етап.

Під час нього Марк Падун поїхав у відрив і тривалий час навіть претендував на перемогу - головним суперником українця став південноафриканець Раян Гібсон, представник команди UAE-Emirates.

Проте замість того, щоб боротися за перемогу, Падуну дали команду повернутися до команди: потрібно було "витягувати" Джека Хейга та Джино Майдера у боротьбі за місця у топ-5 генеральної класифікації.

Падун дозволив себе наздогнати групі, в якій рухалися Хейг та Майдер, а тоді майже наодинці відпрацював гірські кілометри, відірвав цю групу від пелотону і наблизив до лідера. На останніх кілометрах Марк відпустив групу, яка допрацювала етап самотужки, а сам він фінішував значно нижче пелотону.

"Це був шалений етап. У нас був Падун у відриві, і саме він зрештою врятував наш етап", - заявив після 20-го етапу Джино Майдер.

І саме робота Марка на передостанньому етапі зрештою допомогла Хейгу фінішувати третім у генеральній класифікації, а Майдеру - п'ятим (ще й з білою майкою).

І навіть більше - за підсумками 20-го етапу перевага Bahrain-Victorious над Jumbo-Visma збільшилася до 10 хвилин, які команда не втратила на останньому етапі. Відтак, перемога саме команди Марка Падуна в загальному заліку. 

Читайте також: В UNIT.City відбувся міжнародний економічний саміт U Tomorrow Summit. (Відео)





Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе