«Жовта» та «помаранчева» зони: МОЗ хоче послабити вимоги вакцинації для вчителів

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) хоче дозволити працювати школам у "жовтій" та "помаранчевій" зонах при вакцинації 80% персоналу тільки першою дозою вакцини проти COVID-19.

Про це в інтерв'ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій повідомив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Була запропонована така норма, щоб школи не працювали, якщо там менш як 80% вакцинованого персоналу. Така норма була зафіксована у відповідній постанові, зараз вона переглядається. Ми розуміємо, що навіть попри те, що запущені механізми по роботі мобільних бригад або по тому, щоб формувалися вакцинальні пункти на території навчального закладу, на жаль, педагоги вакцинуються доволі повільними темпами. Тому зараз ми пропонуватимемо цю норму трохи полегшити. І це полегшення полягатиме в тому, що в жовтій та помаранчевій зонах ми будемо рахувати 80% навіть від першої дози вакцини. Цього буде достатньо, щоб школа працювала", - сказав Кузін.

Стосовно роботи шкіл у "червоній" зоні він повідомив, що робота буде можлива за умови вакцинації 80% персоналу вже двома дозами вакцини проти COVID-19.

"Ми вважаємо, що освітяни зараз активно будуть користуватися послугами мобільних бригад, які виїжджатимуть туди. І поки Україна знаходиться у "зеленій", "жовтій" або "помаранчевій" зонах, кожен освітянин зможе отримати повний курс щеплення. До того ж зараз скорочуються інтервали між введенням першої та другої дози, тому така можливість є", - сказав Кузін.

Заступник міністра наголосив, що освітяни, враховуючи особливість їх роботи, дуже соціально активна категорія і потенційно можуть бути джерелом інфікування. Так, за його словами, Велика Британія, досліджуючи у себе спалахи штаму "Дельта", повідомила про те, що 30% таких спалахів були зафіксовані саме серед освітян.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе