З 23 вересня Україна переходить в «жовту» зону карантину

  • З 23 вересня Україна переходить в «жовту» зону карантину
Державна комісія з надзвичайних ситуацій з 00:00 23 вересня запроваджує в Україні «жовту» зону карантину. Відтоді по всій країні посилять обмеження, однак діятимуть бонуси для вакцинованих.

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії 21 вересня, передає пресслужба уряду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що в Україні погіршується ситуація з коронавірусом, тому необхідне посилення обмежень.

Упродовж попереднього тижня в Україні дві доби поспіль фіксували понад 6 тисяч випадків інфікування — вперше за декілька місяців.

Які обмеження?

Відтепер заклади освіту можуть працювати, якщо не менш як 80% працівників матимуть «жовті» або «зелені» COVID-сертифікати, тобто будуть вакциновані однією або двома дозами.

Також працювати зможуть кінотеатри, театри, музеї та інші культурні заклади, спортзали та басейни, якщо принаймні 80% працівників вакциновані однією або двома дозами.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим та чи дотримуватися карантинних обмежень, залишається за власником, зазначали раніше у МОЗ. 

За наявності «жовтого» чи «зеленого» сертифіката про вакцинацію людина може не проходити самоізоляцію після перетину кордону. Це саме стосується й тих, хто прибуває з тимчасово окупованих територій.

Водночас залишається обов'язкове носіння масок у громадських місцях, транспорті, дотримання соціальної дистанції. Громадський транспорт у жовтій зоні працюватиме без обмежень. 

Читайте також: Коронавірус у Білій Церкві та районі: епідситуація станом на 21 вересня.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе