Завтра влада розгляне питання про перехід всієї території України в жовту зону карантину

У вівторок, 21 вересня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне встановлення жовтого епідемічного рівня по всій території України з 22 вересня.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Як повідомили в Кабінеті міністрів, якщо рішення ухвалять, то жовта карантинна зона буде введена по всій Україні з 00 годин 00 хвилин 22 вересня. 

Водночас запрацюють нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих закладів господарювання та освіти, в яких вакциновано першою дозою не менше 80% персоналу.

«Ми змінили підхід до карантинних обмежень та дозволили роботу таким закладам, щоб не зупиняти економічний та освітній процес у нашій країні. Держава надала можливість кожному громадянину щепитися безкоштовно різними вакцинами на вибір. Вакцинація залишається пріоритетом у протидії поширенню хвороби», — наголосив Денис Шмигаль.

Жовта зона — що заборонено за новими правилами:

  • робота шкіл, вишів та інших закладів освіти у звичайному форматі, якщо менше ніж 80% працівників закладу мають жовті чи зелені COVID-сертифікати — заклад має перейти на дистанційне навчання;
  • проведення масових заходів за участю більш ніж 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території,
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури більше ніж на 50% місць,
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів;
  • заповненість басейнів — більше, ніж чотири людини на одній доріжці для індивідуальних занять або шість людей для груп;
  • розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані менше, ніж 1,5 метра за сусідніми столиками і більше чотирьох осіб за столом (без урахування дітей до 18 років);
  • проведення у навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більше ніж однієї групи (класу) та у присутності глядачів (відвідувачів).

Винятки: більшість цих обмежень не застосовуються, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів (або ж працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів) матимуть жовтий чи зелений COVID-сертифікати.

Читайте також: Вакцина Moderna найефективніше захищає від госпіталізації при COVID-19.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе