Вакцина Moderna найефективніше захищає від госпіталізації при COVID-19

  • Вакцина Moderna найефективніше захищає від госпіталізації при COVID-19
Дослідження центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC) США показало, що вакцина Moderna найкраще захищає від госпіталізації при COVID-19.

Препарати Pfizer і Johnson & Johnson також забезпечують захист.

Вчені з'ясували, що ефективність Moderna від госпіталізації склала 93%, в той час як ефективність вакцин Pfizer-BioNTech і Johnson & Johnson склала 88% і 71%.

У дослідженні взяли участь понад 3600 дорослих, які були госпіталізовані в період з 11 березня по 15 серпня. З них 1 682 людини отримали позитивні результати тесту на COVID-19, інші вважалися контрольною групою. 

64% учасників були невакциновані. Майже 13% були повністю щеплені вакциною Moderna, 20% були – вакциною Pfizer і 3,1% – препаратом Johnson & Johnson.

Ефективність Moderna досягла 93% в період від 14 до 120 днів після другої дози і трохи знизилася до 92% через чотири місяці.

Крім цього, вчені зафіксували значне зниження ефективності серед реципієнтів Pfizer. Ефективність щеплень Pfizer склала 91% в період від 14 до 120 днів після другого щеплення і тільки 77% після 120 днів. 

Читайте також: Школи Київщини, де до 20 вересня не буде вакциновано 80% вчителів, можуть бути зачинені - Василь Володін.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе