Школи Київщини, де до 20 вересня не буде вакциновано 80% вчителів, можуть бути зачинені - Василь Володін

У Київській обласній державній адміністрації заявили, що готові піти на серйозний крок і закривати школи, в яких не буде необхідної кількості щеплених співробітників. Водночас глава ОДА підкреслив, що область може нормально жити й працювати навіть у разі посилення карантину. 

Головна умова – максимальна вакцинація педагогів. 

«Хочу достукатись до всіх освітян Київщини. Цього року наша область має можливість повноцінно функціонувати навіть у посилених карантинних нормах. Але є умова – працюватимуть тільки ті школи, де вакциновано 80% працівників. У ліцеї зараз, наприклад, щеплення отримав 61% вчителів. Є всі можливості для того, щоб швидко виправити ситуацію і забезпечити навчання для дітей навіть тоді, коли область переведуть до «жовтої» зони епіднебезпеки. Якщо ж до 20 вересня цього не буде зроблено, школу зачинять. Онлайну більше не буде», – заявив Василь Володін під час візиту до ліцею «Ідеал» у м. Вишневе.

Він підкреслив, що така міра є вимушеною, оскільки в області почала стрімко зростати кількість хворих на коронавірус. Аналогічно збільшується і рівень госпіталізації.

«Вимога мати 80% вакцинованих у колективі стосується всіх – і соціальної сфери, і бізнесу. До того ж щеплення зараз – це єдиний спосіб захиститись від хвороби. Тож сподіваюсь, що свідоме ставлення до свого здоров’я все ж візьме верх», – додав Володін.

У Білій Церкві, за даними управління освіти і науки Білоцерківської міськради наразі вакциновано 75% педагогів: 




Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе