МОЗ ініціює дострокові шкільні канікули з 18 жовтня

  • МОЗ ініціює дострокові шкільні канікули з 18 жовтня
Міністерство охорони здоров’я рекомендує Міністерству освіти і науки звернутися до обласних та Київської міської держадміністрацій з пропозицією перенести осінні канікули в закладах освіти на 18 жовтня.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє пресслужба відомства.

Пропозицію МОЗ звернутися до Міносвіти підтримала Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня.

Ляшко пояснив, що ситуація з захворюваністю на коронавірус погіршується, щодня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями йдуть на ізоляцію

«Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов'язкових соціальних контактів», — пояснив міністр. 

Зазначимо, що кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд. Але є загальні рекомендації для всіх навчальних закладів від Міністерства освіти. Осінні канікули відомство раніше пропонувало школам провести з 25 до 31 жовтня 2021 року. У Білій Церкві вони також мали розпочатися з 25 жовтня.

Крім того, Ляшко також нагадав, що освітяни включені до переліку професій, представники яких мають бути обов’язково вакциновані для повноцінної роботи.

«Якщо до листопада співробітники сфери освіти не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи на період карантину без збереження заробітної плати», — заявив очільник МОЗ. 

Читайте також: Опалювальний сезон у Білій Церкві розпочнеться з 18 жовтня.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе