Розвінчуємо міфи про приватну освіту разом з IT STEP SCHOOL Біла Церква

З кожним роком в Україні збільшується кількість приватних загальноосвітніх шкіл. Не виключення й Біла Церква. 

Попри те, що здобування освіти у приватних школах завжди вважалося престижним, досі існують міфи щодо діяльності таких закладів. Багато батьків вагаються, чи віддавати свою дитину до приватної школи. Звісно, усі школи різні, проте упередження щодо них дуже подібні. 

Разом з фахівцями загальноосвітньої ліцензованої приватної школи IT STEP School ми спростували найпопулярніші міфи щодо приватних шкіл. 


Загальноосвітня приватна школа IT STEP School  – частина сім'ї Комп'ютерної Академії IT STEP.

 Історія школи бере початок у 2019 році на базі міст Києва та Львова. У 2020 році відкрили ще вісім шкіл у Луцьку, Дніпрі, Харкові, Рівному, Полтаві, Кривому Розі, Одесі, Запоріжжі. Цього року мережа ще розширюється і школи відкриються у містах Житомир, Івано-Франківськ, Маріуполь, Кременчук, а також у нашому місті - Білій Церкві!

Отож, дізнавайтеся, хто може перевіряти приватні школи, перед ким звітують такі заклади, хто розробляє програми для учнів і за що батьки платять гроші. 

 
Міф 1. Приватні школи не дотримуються жодних державних стандартів та норм викладання.

IT STEP School – це загальноосвітня приватна школа, що має ліцензію. Усі освітні програми, календарно-тематичні та навчальні плани – рекомендовані Міністерством освіти і науки України. Фахівці школи працюють лише над тим, як подати матеріал цікаво, не втручаючись до внутрішньої структури рекомендацій МОН. 

Також у закладі дотримуються усіх державних стандартів, звіряючи свої методики із чинним законодавством. 

Поряд із тим школа має свої інноваційні нововведення. Як от, наприклад, використання на уроках VR-окулярів. Також заклад має сучасну лабораторію з електронними мікроскопами, де проводять усі досліди, які є у програмі МОН. Класи обладнані персональними комп’ютерами та телевізорами. Окрім викладачів, у закладі працюють куратори, які допомагають учням під час освітнього процесу.

 
Міф 2. Приватні школи ніхто не контролює та не перевіряє.

Усі приватні школи, в тому числі й IT STEP School, підпорядковуються певному Департаменту освіти. Приватні школи, як і державні, подають усі звітності та підлягають перевіркам різного роду. 

Випускники приватних шкіл також здають ЗНО. Такі заклади підпорядковуються усім наказам та розпорядженням Міносвіти та місцевих управлінь освіти, що стосуються закладів освіти усіх форм власності.

 
Міф 3. Атестати приватних шкіл не є офіційними документами про освіту.

Усі учні ліцензованих приватних шкіл, у тому числі й загальноосвітньої приватної школи IT STEP School Біла Церква, по завершенню дев’ятих та одинадцятих класів складають державну підсумкову атестацію або зовнішнє незалежне оцінювання. Вони отримують свідоцтва  про базову та профільну середню освіту державного зразка, з якими можуть вступати до вищих навчальних закладів, на держзамовлення в тому числі. 

Оскільки школа має ліцензію на провадження освітньої діяльності, то має право видавати документи про освіту державного зразка. Ці документи ідентичні до тих, що отримують у державних школах.

Міф 4. Школярі приватних шкіл показують погані результати на ЗНО, бо вони не вчаться, а лише розважаються.

В IT STEP School виділено достатньо часу на підготовку до ДПА та ЗНО, зокрема щодня є додаткові години на опрацювання програм. У школі працюють над тим, щоб після завершення навчання учні були конкурентноспроможними та показували високий рівень знань.

 
Міф 5. Якщо приватна школа має спрямування, то інші традиційні предмети викладають на низькому рівні. 

Усі предмети в IT STEP School викладаються згідно з міністерськими нормами. Кількість годин на тиждень, календарно-тематичні плани, рівень викладання – усе це контролює Міносвіти, тож приватна школа не може діяти, як заманеться. 

За рахунок того, що заклад – школа повного дня, тут можуть собі дозволити додаткові заняття. У It Step School вони спрямовані на IT-технології та розвиток особистості. 

 
Міф 6. У приватних школах висока вартість навчання, яка нічим не обґрунтована.

У  загальноосвітній приватній школі IT STEP School у вартість навчання входить не лише звичайний освітній процес, але й комфортні та прогресивні умови  перебування. Кожен учень забезпечений персональним комп’ютером з відповідним новітнім програмним забезпеченням. Відбуваються додаткові заняття з робототехніки, блогінгу та лабораторії фізики й хімії. Працівники школи – кваліфіковані педагоги та куратори, які пройшли декількарівневу систему відбору.

У закладі – дружня атмосфера, де немає місця булінгу.

В учнів є цікаве позакласне життя. Фізкультура – з професійним тренером у сучасному спортивному залі. Діти у школі перебувають з 9 до 16.30 години під наглядом педагогів. У кожній аудиторії та коридорах - камери відеонагляду. Ціна обґрунтовується комфортом, ефективністю отриманих знань, використанням сучасних технологій та безпекою. 

Та найважливішим і найактуальнішим для батьків й учнів є виконання домашніх завдань саме у школі. Приходячи додому, діти вже не витрачають час на виконання домашніх завдань, а можуть провести час з родиною чи друзями, займатися улюбленими справами. 

 
Міф 7. У приватних школах викладають люди без відповідної підготовки.

Усі вчителі та адміністративний персонал у загальноосвітній приватній школі IT STEP School обов'язково мають дипломи відповідної кваліфікації. На початку жовтня школа здає звіт про те, що всі вчителі мають відповідні кваліфікації. Також педагоги регулярно проходять курси з підвищення кваліфікації, мають внутрішні курси та вебінари.
 
Щоб потрапити на роботу до загальноосвітньої ліцензованої школи IT STEP School, вчителі проходять декілька етапів відбору. Тож без якісних знань та без уміння закохати у свій предмет, працювати у закладі не вийде.

Щоб розвіяти усі ваші сумніви про приватну освіту та навчання в IT STEP School, -  записуйтеся на індивідуальні консультації з директором на сайті або за телефонами:


(067) 382-37-80
(095) 262 44 34
(073) 797 89 63


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника ,який зник напередодні
    Детальніше...
  • У Білій Церкві біля дитячого садочка жінка виявила гранату
    Детальніше...
  • Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди у Білій Церкві
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе