В Укрзалізниці показали новий плацкартний вагон для бюджетних пасажирів: "виглядає незвично" (ФОТО)

Пасажири розміщуватимуться на поличках у напрямку руху. Також в "Укрзалізниці" обіцяють системи екологічно чистих туалетів.

АТ "Укрзалізниця" презентувало концепт оновленого плацкартного вагона, який сама ж називає "незвичним". Про подію передає пресслужба перевізника. 

"У наступному році разом із партнерами плануємо завершити розробку концепту оновленого плацкартного вагона — найважливішого рухомого складу для соціальних залізничних перевезень. Пропоноване сьогодні планування вагона має незвичний вигляд, але й очевидні переваги: у такому вагоні всі пасажири матимуть рівні умови перебування", — повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

У вагоні передбачено 52 місця збільшених розмірів (довжина 1920 мм, ширина 710 мм). Завдяки плануванню поличок уздовж вагона усі пасажири мають змогу зручно розміщуватись на поличках у напрямку руху.

У пропонованому варіанті планування вагона всі пасажири матимуть рівні умови перебування та однаковий набір функціональних пристроїв: у кожного свій стіл, панель керування освітленням із нічним підсвічуванням, індивідуальним світильником для читання, розеткою з роз’ємом USB.
     
На додаток, кожен пасажир матиме особистий простір — шторки дозволяють відокремити кожне місце у повноцінну "капсулу" для комфортного перебування, що дуже важливо при нічному курсуванні вагона. У перспективі можливе встановлення для кожного пасажира інтерактивної панелі для перегляду важливої інформації та розважальних програм.

Внутрішнє обладнання інтер’єру виконано з урахуванням сучасних вимог до комфортної та безпечної подорожі. Так, використано надійні металеві перегородки каркасного типу та формовані полімерні панелі. Металева стеля у вагоні пожежобезпечна, обладнана вбудованими світлодіодними світильниками.

Надалі при розробці проєкту на вагони планується встановлення нового сучасного обладнання (система кондиціювання з індивідуальним керуванням, система екологічно чистого туалету, нове електрообладнання, опалення, водопровід, різноманітне сервісне обладнання).

Проєкт оновленого плацкартного вагона підготовлено АТ "Дніпровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів". 

Читайте також: 3 км нового асфальту проклали на Білоцерківщині.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе