Платних доріг в Україні буде небагато: у Кабміні розповіли, де їх збудують

В Україні буде небагато платних автобанів. Одним з перспективних проєктів у Кабміні бачать нову автомагістраль Київ – Біла Церква.

Як пояснив заступник міністра фінансів Олександр Кава, площа країни досить велика – і відносно низька щільність населення. Щоб проєкт дороги був успішним та цікавим для інвесторів, середньорічний середньодобовий трафік має становити не менше ніж 18 тис. авто, а такий рівень є лише на підходах до Києва та деяких міст-мільйонників.

Кава зазначив, що навіть на трасі Київ – Одеса, якщо виміряти в районі Умані, середньодобовий середньорічний трафік буде лише близько 5 тис. авто. А це у 3,5 рази менше, ніж необхідний трафік, сказав заступник міністра в інтерв'ю LegalHub.

"Тому я бачу перспективні проєкти в країні, але це не великі дороги, а нова автомагістраль Київ – Біла Церква, яка могла б бути побудована у варіанті шестисмугової швидкісної дороги з обходами населених пунктів із дозволеною швидкістю руху 130 км на годину. Наявна траса М-05 від Києва до Білої Церкви йде через багато населених пунктів, де немає можливості її розширювати, на жаль. І тому ця ділянка дороги дуже часто стоїть у заторах не лише в години пік, але особливо в період літнього навантаження", – каже заступник міністра.

За його словами, новий швидкісний шлях дозволив би від Білої Церкви до столиці доїжджати за 30-35 хвилин без порушення швидкісного режиму. Крім того, є перспектива будівництва концесійної дороги від міста Стрий (Львівська область) у напрямку Мукачева через гірський хребет.

Перший автобан в Україні почнуть будувати у 2022 році. Йдеться про трасу Краковець – Броди – Рівне. Нею можна буде рухатися зі швидкістю до 130 км/год.

Читайте також: У Білій Церкві відключать "Вічний вогонь" на території парку Слави.


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе