Білоцерківська громада планує витратити 129 млн гривень на реконструкцію водопроводу

Білоцерківська територіальна громада протягом трьох років витратить 129 млн гривень на модернізацію систем водопостачання та водовідведення. Відповідну програму затвердила Білоцерківська міська рада наприкінці року. 

У документі зазначається, що метою Програми є: покращення забезпечення населення Білоцерківської міської територіальної громади  питною водою в достатній кількості та сталим водовідведенням, реформування та розвиток водопровідно-каналізаційного господарства, підвищення ефективності та надійність його функціонування, поліпшення екологічної ситуації в населених пунктах Білоцерківської міської територіальної громади, відновлення, охорона та раціональне використання джерел питного водопостачання.

Всього впродовж 2022-2024 років Білоцерківська міська рада планує витратити 129 млн гривень на вдосконалення водопроводу та каналізації. 

Найбільше коштів виділять на реконструкцію мереж водопостачання і водовідведення та окремих їхніх ділянок (близько 30,6 млн гривень). Також планується закупити спецтехніку: трактори з причіпом, екскаватори, насосне обладнання, самоскиди, Лабораторії ВЕТЛ на суму біля 10 млн гривень. 

Крім того, будуть виконані роботи з:

- Встановлення автоматичних станції підвищення тиску у внутрішньо-будинкових мережах житлових будинків Білої Церкви
- Реконструкції ділянки мережі водопостачання по бульвару Кн. Володимира, вул. Шолом-Алейхема
- Будівництва зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення комплексу садових будинків по вул. Гайова, Світанкова, Грушевського, Відродження, Княгині Ольги, Сонячна в межах Шкарівської сільради
- Реконструкція артсвердловини «Глущанська» в с. Терезине
- Реконструкція мереж водопостачання та водовідведення с. Шкарівка 
- Реконструкція руслового водозабору насосної станції за адресою вул. Колгоспна, 28, Пилипчанська сільська рада
- Реконструкція ділянки мережі водопостачання по вул. Театральна у Білій Церкві
- Реконструкція будівлі та споруд шести швидких фільтрів першої черги водопровідних очисних споруд (ВОС) в м. Біла Церква
- Реконструкція ділянки мережі водопостачання по вул. Героїв Небесної Сотні та по проспекту Кн. Володимира, 3.

Як повідомляє КиевВласть, в попередній програмі на 2021-2023 роки планувалося витратити 290 млн гривень, що майже вдвічі більше за те, що відведено на 2022-2024 роки. Тоді на реконструкцію мереж водопостачання і водовідведення та окремих їхніх ділянок виділили 45,6 млн гривень. 

Читайте також: Бюджет та підтримка КП «Тепломережа» - хроніки позачергової сесії Білоцерківської міськради. (Відео)


 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе