На Київщині розпочали зимовий облік диких тварин

Щороку, по завершенню сезону полювання задля раціонального та невиснажливого користування проводиться зимовий облік мисливських тварин (включаючи види мисливських тварин, занесені до Червоної книги України). Роблять це з метою визначення їх чисельності, видового складу, встановлення місць проживання тварин, міграції, територіального розміщення, тощо.

Як повідомляє Київське обласне управління лісового та мисливського господарства, підрахунок тварин проводиться шляхом, шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві, в місцях підгодівлі тощо. В результаті, абсолютні дані обліку на пробних площах, смугах та маршрутах перераховується на всю площу угідь господарства.

На підставі результатів оцінюється та планується діяльність мисливських господарств, визначаються норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка чисельності тварин та складається проєкт лімітів використання мисливських тварин у сезон полювання 2022/2023 років.

До обліку будуть залучені працівники та єгерська служба користувачів мисливських угідь, районні мисливствознавці, представники управління лісового та мисливського господарства та Департаменту екології та природних ресурсів.



Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе