Працівники залізничного вокзалу Білої Церкви пройшли навчальний курс медичної допомоги від інструкторів Червоного Хреста

Перші пів сотні працівників залізничних вокзалів України пройшли навчальний курс домедичної допомоги від інструкторів Червоного Хреста України, що включає використання дефібриляторів. 

Червоний Хрест вже навчив пів сотні працівників залізничних вокзалів України, в тому числі і Білої Церкви, як рятувати життя за допомогою дефібрелятора. 

Загалом за сприяння Товариства Червоного Хреста України дефібриляторами доукомплектовано вже 50 вокзалів по всій країні.

Передані дефібрилятори першочергово будуть використовуватися навченим персоналом, а в разі критичної необхідності – їх можуть застосовувати й пересічні люди, адже кожен з них має покрокову аудіоінструкцію з використання та обладнаний захисними системами.

Працівники вокзалів на станціях Київ-Пасажирський, Дарниця, Коростень, Житомир, Гребінка, Чернігів, Козятин, Фастів, Біла Церква вже отримали свої сертифікати.

Загалом планується навчити більше 250 працівників.

Ми продовжимо навчати працівників Укрзалізниці базовим навичкам роботи з дефібрилятором. Я звичайно надіюся, що жоден з цих дефібриляторів не буде використаний, але це насправді те, що рятує життя
 – наголосив Максим Доценко, Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Десятки тисяч людей відвідують наші вокзали щодня і ми хочемо зробити їх безпечним середовищем. Дефібрилятор, це дійсно те, що рятує життя. Це вже доведено на Київському вокзалі, тут пілотно був встановлений пристрій і вже є випадок повернення людини до життя.
Обладнання, яке передав нам Червоний Хрест України, воно є дуже інтуїтивним і працює саме тоді коли є відповідні симптоми, тобто немає ризику, що людина помилково отримає електричний розряд. Тому це саме таке обладнання, яке можна використовувати в громадських місцях. На перспективі це врятовані життя
 – Олександр Перцовський, член правління АТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, раніше Товариство Червоного Хреста України передало 44 дефібрилятори Укрзалізниці.

Читайте також: На Київщині  зафіксували недугу, вакцини від якої в світі не існує 


Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе