До перемоги-Україною курсуватиме потяг, який присвячено тимчасово окупованим територіям

Відтепер бажання перемоги втілено не тільки в нашій ДНК, але й в залізничних маршрутах незламною Україною. Днями "Українізація" запустила «Потяг до перемоги» 

У складі "потягу перемоги" за маршрутом Київ — Ужгород курсують 7 пасажирських вагонів, розписаних кращими українськими митцями. 

Кожен вагон присвячений тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. Основою для сюжетів стали подвиги українців, які борються, попри тиск окупантів та постійну небезпеку. 

«Потяг до перемоги» — спільна ініціатива Укрзалізниці, комунікаційної агенції Gres Todorchuk та сучасних українських митців під кураторством Каті Тейлор. У своїх ілюстраціях Андрій Присяжнюк закарбував мужність Богдана Зізи, який облив синьо-жовтою фарбою міську адміністрацію в Євпаторії; Сергій Туркіневич – мешканців Енергодара, які беззахисні вийшли проти танків; Дмитро Касянюк – сталевих оборонців Маріуполя та сміливих залізничників, які евакуювали людей із Харківщини; Роман Синенко розкрив історію лікарів з Луганщини, які рятували життя, залишаючись в окопах і підвалах; Аліна Коник – фермерів Миколаївщини, які збирали врожай на замінованих та палаючих полях, Максим Кільдеров – рух опору Херсонщини. 

З 23 серпня потяг курсує маршрутами Київ — Ужгород та Запоріжжя — Львів, поєднуючи всю країну із заходу на схід. 

«Ми маємо використовувати всі можливі інструменти, щоб тримати у фокусі світу тих, хто відстоює нашу незалежність на тимчасово окупованих територіях, на лінії фронту, та тих, хто потребує нашої допомоги у полоні, — каже Дарія Любімова, операційна директорка агенції Gres Todorchuk. — «Потяг до перемоги» – це проєкт із важливим повідомленням про те, що Україна знає своїх героїв в обличчя, пишається ними і дякує за їхні щоденні подвиги».

«Коли ти живеш в окупації й чуєш, що люди по всій країні підключаються до флешмобів на твою підтримку, привертають увагу до злочинів, котрі чинять окупанти та говорять про тебе, – це надає тобі сил боротись далі, — говорить Максим Щербина, колишій інженер Запорізької АЕС і учасник руху спротиву Енергодара. — Мрію, що «Потяг до перемоги» зможуть вживу побачити всі герої з усіх регіонів, яким він присвячений»

Читайте також: З Києва до Білої Церкви курсуватиме модернізований потяг Kyiv City Express 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе