Місія МАГАТЕ прибула до Києва

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на чолі з її главою Рафаелем Гроссі прибула до української столиці напередодні запланованого візиту на Запорізьку АЕС.

Про це повідомляє CNN. 
Зазначається, що журналісти телеканалу бачили членів делегації МАГАТЕ в готелі у Києві вранці у вівторок.

Як повідомлялося, 29 серпня речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що делегація МАГАТЕ, в яку увійшли 14 міжнародних експертів і яку очолив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, вирушила з Відня.

Нагадаємо, за даними The Wall Street Journal, місія Міжнародного агентства з атомної енергії на ЗАЕС розпочнеться 31 серпня і триватиме до 3 вересня.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звертався з листом до Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі та Генерального секретаря ООН Антоніа Гутерреша із закликом скерувати міжнародну місію під керівництвом МАГАТЕ та за участю військових експертів ООН для оцінки загроз ядерній безпеці та безпеці Запорізької АЕС.

Місія має оцінити фізичні збитки, заподіяні станції, умови роботи, перевірити системи захисту, а також вжити необхідних заходів для підвищення рівня безпеки.

Примітно - ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

Читайте також: Йодна профілактика в разі радіаційної аварії - МОЗ надало покрокову інструкцію 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе