Знахідка через роки - рідкісні ахвіні документи початку післявоєнного відновлення школи в Білій Церкві

Знайдено архівні документи 1944-1948 рр Білоцерківської школи мистецтв #1, які відображають післявоєнний контингент учнів школи, склад тодішнього педагогічного колективу та багато іншого. 

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook Леся Крижешевська, директор Білоцерківської школи мистецтв #1. 

Готуючи укриття у школі, мене знову спіткала несподіванка. Серед архівів школи, дбайливо складених у далекому куточку підвалу колишнім директором Юрієм Павленком, я знайшла накази школи та відомості на зарплату 1944-1948 рр. Про унікальність цієї знахідки можна багато розмірковувати. Цікаво було ознайомитися з цінними документами, які підтверджують, що відразу після деокупації нашого міста від гітлерівців, у Білій Церкві відновила роботу музична школа. У наказах відображено контингент учнів школи, склад педагогічного колективу, призначення відповідальних за видачу хлібних карточок і ще багато чого цікавого. Директором школи у 1944 р. була Ксенія Бараз.
Наші колеги того часу мабуть і не припускали, що через 78 років буде знову війна - знов зла, підступна, кривава; але тепер війна на виживання нас як українців, на утвердження нас як держави, як великого європейського народу, в «якого Правди сила ніким звойована ще не була! 
- написала Леся Крижешевська.

Читайте також: У Білоцерківському та Бучанському районі цьогоріч підуть до школи найбільше першокласників 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві мати вдарила сина ножем у спину
    Детальніше...
  • Нещасний випадок на Білоцерківщині: на одному з підприємств чоловіку ампутувало руку
    Детальніше...
  • Смерть на коліях у Білій Церкві - подробиці трагедії
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе