Спортсмен з Київщини здобув 4 нагороди під час міжнародних спортивних змагань Warrior Games

Юрій Зекун виборов бронзу в індивідуальній та срібло в надзвичайній груповій 30-кілометровій гонці на шосейному велосипеді. Також спортсмен посів третє місце з плавання в естафеті 4×50 м. А команда з волейболу сидячи, капітаном якої став Юрій Зекун, виборола срібло «Ігор воїнів».

Усього збірна України привезла зі спортивних змагань Warrior Games 93 медалі, завдяки чому посіла друге місце в загальному рейтингу, поступившись першістю лише команді із США.

Цьогорічні змагання тривали впродовж 16-29 серпня в Орландо, штат Флорида, США.

Warrior Games – це змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США проводить цей захід вже восьмий рік поспіль.

Україна вперше брала участь в "Іграх Воїнів" та спричинила медальний фурор. 

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна привітала команду та її тренерів з високими спортивними досягненнями, наголосивши, що запрошення України на Warrior Games є визнанням героїзму наших Захисників і Захисниць.

Міністр зазначила, що участь у міжнародних змаганнях є не лише способом відновлення та реабілітації поранених Воїнів, а й можливістю стати спортивними дипломатами та доносити правду про Україну всьому світові.

Читайте також: Білоцерківець Костянтин Бичек відтепер гравець ФК "Металіст 1925" 

Підписуйтеся на телеканал Крокус у Facebook, Telegram та Instagram - оперативно та лаконічно про найважливіше. Приєднуйтесь до нашого каналу на YouTube!
Новини партнерів
  • У Білій Церкві 11-річного хлопчика вразило струмом
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині чоловік зґвалтував 16-річну дівчинку з вадами здоров’я
    Детальніше...
  • На Білоцерківщині рятувальники дістали тіло потопельника, який зник напередодні
    Детальніше...
Новини партнерів
Купити квартиру Київ
Важливе